Verpakkingsmaterialen zijn vaak het laatste wat een klant ziet voordat ze het product in hun handen hebben, maar dat betekent niet dat het niet belangrijk is. Integendeel, de verpakking van een product kan een grote impact hebben op hoe het product wordt ontvangen en hoe het merk in het algemeen wordt waargenomen. Een doos op maat biedt hiervoor unieke mogelijkheden, door het aanbieden van volledige vrijheid in design en afmetingen. In deze blog delen we vijf manieren waarop je een doos op maat kunt gebruiken om je merkimago te versterken!

1.Een doos op maat om je merk te versterken

Een doos op maat geeft je de mogelijkheid om het ontwerp volledig aan te passen aan de behoeften van het merk. Dit betekent dat je kleuren, afbeeldingen en teksten kunt gebruiken die consistent zijn met het merkidentiteit. Zo kan je bijvoorbeeld de huisstijl van het merk terug laten komen in de doos op maat, of juist een compleet nieuw ontwerp creëren dat specifiek bedoeld is om het merk te versterken.

2.Een doos op maat als verlengstuk van de productpresentatie

Een doos op maat kan ook dienen als verlengstuk van de presentatie van het product zelf. Zo kan je bijvoorbeeld een doos ontwerpen met een venster waardoor het product zichtbaar is zonder dat de doos op maat hoeft te worden opengemaakt. Dit geeft de klant al een voorproefje van wat ze kunnen verwachten voordat ze het product uit de doos halen.

3.Een unieke unboxing ervaring met een doos op maat

Een doos op maat biedt ook de mogelijkheid om een unieke unboxing ervaring te creëren. Dit is de ervaring die een klant heeft wanneer ze het product uit de doos halen. Door bijvoorbeeld het gebruik van speciale verpakkingsmaterialen, zoals kussens of opvulmateriaal, of het toevoegen van bijvoorbeeld een persoonlijke boodschap of cadeautjes, kun je met een doos op maat een ervaring creëren die de klant niet snel zal vergeten!

4.Gebruik de doos op maat om extra productinformatie te verstrekken

Een doos op maat biedt ook de mogelijkheid om extra productinformatie te verstrekken. Dit kan bijvoorbeeld door het toevoegen van handleidingen, gebruiksaanwijzingen of andere relevante informatie op of bij de doos op maat. Zo kan je bijvoorbeeld het milieuvriendelijke karakter van het product benadrukken door het toevoegen van informatie over de materialen die zijn gebruikt of de manier waarop het product is vervaardigd.

5.Gebruik de doos op maat als een cadeauverpakking

Tot slot kan je een doos op maat ook gebruiken als cadeauverpakking. Dit is vooral handig als je een product aanbiedt dat vaak als cadeau wordt gegeven, zoals bijvoorbeeld sieraden of parfum. Door het ontwerp van de doos op maat op deze manier aan te passen, kan je je merkimago versterken bij zowel de persoon die het cadeau geeft als bij degene die het cadeau ontvangt.

Een doos op maat kopen

Een doos op maat biedt tal van mogelijkheden om het merkimago te versterken. Of het nu gaat om het gebruik van consistente kleuren en afbeeldingen, het creëren van een unieke unboxing ervaring of het gebruik van de doos als cadeauverpakking, er zijn talloze manieren om een doos op maat te gebruiken om de presentatie van je merk te versterken. Probeer verschillende ideeën uit en ontdek wat het beste werkt voor je merk en je doelgroep.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.