PRP staat voor Platelet Rich Plasma. Dit is een medische behandeling die voornamelijk gebruikmaakt van verschillende bloedplaatjes om weefselherstel te bevorderen en processen te doen versnellen. Waar je deze techniek voornamelijk ziet, is bij sportgeneeskunde. Echter, zie je steeds vaker dat het ook gebruikt wordt bij medische specialisme zoals dermatologie, orthopedie en cosmetische geneeskunde. Wil jij meer weten over dit onderwerp? Stop dan met het zoeken op het internet en raadpleeg direct deze pagina voor meer informatie omtrent PRP zodat je zeker weet dat je een goede keuze zult maken.

Wat is PRP precies?

PRP is een behandeling waarbij voornamelijk kleine hoeveelheden bloed wordt afgenomen bij de patiënt. Vervolgens wordt het bloed gecentrifugeerd om zodoende bloedplaatjes van de rest van het bloed te scheiden. Het geconcentreerde bloedplaatjes mengsel wordt dan vervolgens geïnjecteerd in het beschadigde weefsel. Heb jij bijvoorbeeld recent een haartransplantatie ondergaan? Dan zal dit in dit weefsel worden geïnjecteerd.

De bloedplaatjes zijn kleine cellen in het bloed die voornamelijk betrokken zijn bij het stollingsproces. Deze bloedplaatjes bevatten namelijk groeifactoren die belangrijk zijn voor het herstel van beschadigd weefsel. Door geconcentreerde plaatjes direct in het beschadigde weefsel te injecteren wordt het genezingsproces vermeld waardoor je sneller kunt herstellen, wat natuurlijk in een aantal situaties als zeer wenselijk wordt beschouwd.

PRP: een natuurlijke behandeling

Een belangrijk voordeel van PRP vergeleken met andere behandelingen is dat je bij deze methode voornamelijk gebruikmaakt van het eigen bloed van de patiënt. Hierdoor wordt het risico op allergische reacties of afstotingen minimaal ervaren. Wist je bijvoorbeeld ook dat de groeifactoren in de bloedplaatjes aanwezig zijn van nature al in het lichaam aanwezig zijn? Hierdoor wordt het lichaam niet als vreemd beschouwd en zul je nauwelijks last hebben van complicaties. Kortom, zeker goed om deze methode te gebruiken als je een weefsel proces sneller wilt laten genezen.

Hoe gaat dit proces precies in zijn werking?

Ben jij benieuwd hoe dit proces precies in zijn werking gaat? In dat geval is het aan te raden om contact op te nemen met een specialist die je hier meer over kan vertellen. Daarnaast kun je online ook video’s vinden waarin precies wordt uitgelegd hoe PRP in zijn werking gaat. Hierdoor weet je zeker waar je allemaal rekening mee moet houden zodat je een goede keuze gaat maken. Wat je ook kunt doen is een consult boeken bij arts. Een arts kan je precies vertellen waar je rekening mee dient te houden en dat is natuurlijk wel zo prettig om te weten. 

Transhair | Mooi haar voor een goed gevoel

Vergelijk aanbieders met elkaar

Als je enthousiast bent geraakt van PRP is het zeker aan te raden om verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Doe je dit namelijk niet, dan bestaat de kans dat je niet de beste kwaliteit aanbieder aanspreekt en/of dat je juist te veel geld zult betalen voor je behandeling. Op het internet zijn diverse websites actief waarbij je verschillende aanbieders in één keer met elkaar kunt vergelijken op prijs en kwaliteit. Hierdoor weet je zeker dat je een goede keuze zult maken zonder hier achteraf spijt van te krijgen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.