Door de huidige coronacrisis zijn veel mensen aan het puzzelen geslagen om de tijd door te komen. Ben je al die puzzels wel een beetje zat? Dan zijn er een hoop andere leuke spellen die jij aan je collectie toe kan voegen! In deze tekst lees je meer over verschillende soorten spellen. Een echt oud-Hollands spel is sjoelen. Bijna elke Nederlander heeft wel een sjoelbak ergens in het huis staan. Pak je sjoelbak er weer eens bij en ga lekker een middagje sjoelen met je familie! Pak het groot aan en hou de punten allemaal bij.

Kaartspellen om je niet te vervelen

Is sjoelen jou iets te fanatiek en blijf je liever op je stoel zitten? Dan zijn er ook allerlei leuke kaartspellen om te spelen. Het meest bekende kaartspel is pesten. Tijdens dit spel is het de bedoeling om al je kaarten zo snel mogelijk op te maken. Je begint het spel met zeven kaarten, maar door pestkaarten en beurten waarin je niets kan leggen, neemt dit aantal al snel toe. Je moet vooral oppassen met de joker. In dat geval moet je maar liefst vijf kaarten extra pakken van de stapel! Heb je nog maar één kaart in je hand? Vergeet dan niet om laatste kaart te zeggen en hou er rekening mee dat de laatste kaart nooit een pestkaart mag zijn.

Het spelen van een bordspel

Kaartspellen duren vaak een paar minuten, maar met een bordspel heb je nog meer speelplezier. Een ander spel dat veel Nederlanders in de kast hebben staan is Ganzenbord. In dit spel is het de bedoeling om met je gans zo snel mogelijk het eindpunt te bereiken. Dat doe je door elke beurt te dobbelen met twee dobbelstenen. Soms heb je geluk en mag je een paar stappen extra zetten, maar pas op voor de put! Wie bereikt er als eerste de finish met zijn of haar gans?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.