Vanaf de leeftijd van 1 tot 3 jaar zullen kinderen meer vast voedsel gaan eten. Het kan misschien lastig zijn om te weten hoeveel je kindje en hoe vaak per dag ze eigenlijk moeten eten. Je kind leert nu namelijk om meer vast voedsel te eten en is hierdoor actiever maar kan ook meer honger krijgen. Goede voeding geeft je kind wat hij of zij nodig heeft voor groei, gezondheid en energie om te spelen, bewegen en leren. Hier zijn een paar suggesties om je te helpen je peuter te voeden.

Hoeveel moet mijn peuter eten?

Het is jouw taak om te beslissen welk voedsel wordt aangeboden en wanneer en waar het wordt gegeten. Laat je kind beslissen welk voedsel hij of zij zal eten en hoeveel het zal eten. Veranderingen in de eetlust van dag tot dag en van maaltijd tot maaltijd zijn normaal. Het is belangrijk dat je jouw kind zijn of haar bord niet laat leeg eten. Zorg er voor dat jouw kindje een gezonde relatie krijgt met voeding, door hem of haar te verplichten door hun bord leeg te eten, zal het onderwerp voedsel eerder een angst worden dan een feest.

Afhankelijk van hun leeftijd, grootte en activiteitenniveau hebben peuters ongeveer 1.000-1.400 calorie├źn per dag nodig. Je kan als ouder zelf kiezen in hoeveel porties je dit verdeelt, maar het is aan te raden om dit te verdelen in 5 porties. Dit bestaat uit ontbijt, snack, lunch, snack en avondeten.

Drank

Peuters mogen maximaal twee kopjes volle melk per dag drinken; schakel over op water als jouw kind nog dorst heeft. Er wordt aangeraden om niet voor de leeftijd van 2 jaar met magere melk te beginnen, tenzij op advies van een arts. Voor de rest kan je jouw kind motiveren om vooral veel water te drinken of 100 procent sap tijdens het snacken, met maten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.