Showroom keukens zijn de keukens die in de showroom staan van de winkel en soms is het mogelijk dat een verkoper of adviseur je een showroomkeuken aanbiedt. Dat heeft vooral te maken met het feit dat de keuken uit het assortiment gaat en dat die plaats moet maken voor een nieuw model. De winkel heeft er dus baat bij dat de keuken zo snel mogelijk verdwijnt en daarom worden ze vaak tegen spotprijzen aangeboden. Maar is een showroomkeuken ook interessant en slim om te kopen? In onze blog zetten we alle voordelen op een rijtje.

Kwaliteit voor een scherpe prijs

Hoe goedkoper de keuken, des te minder de kwaliteit is. Dat is de beleving bij veel mensen en daar zit een kern van waarheid in. Maar niet als we spreken over showroom keukens. Showroomkeukens zijn vaak net zo goedkoop als goedkopere nieuwe keukens, maar dan wel gemaakt en voorzien van de beste materialen en apparatuur. De reden dat ze zo goedkoop zijn is dat de winkel de keuken zo snel mogelijk wil vervangen voor bijvoorbeeld een nieuwe collectie. En ze dan ook bereid om veel korting te geven, zodat ze ook zo snel mogelijk de plek hebben om een nieuwe keuken in de showroom te zetten.

Showroom keukens zijn sneller leverbaar

Een mooie reden om showroom keukens te kopen heeft te maken met het feit dat de levertijd aanzienlijk korter is. Een nieuwe keuken heeft doorgaans een levertijd van 6 weken die wel kan oplopen tot 12 weken. Een showroomkeuken is doorgaans binnen enkele weken leverbaar. Afhankelijk van hoe snel de keuken gedemonteerd kan worden en hoe vol de agenda is van de bezorgdienst en de installateurs. Een showroom keuken heb je dus ook niet binnen een dag, maar je hoeft er wel veel minder lang op te wachten dan wanneer je een gloednieuwe keuken koopt. 

Showroom keukens kun je laten aanpassen

Een keuken moet wel passen en daarom is het gewoon mogelijk om showroom keukens naar wens te laten aanpassen en op maat te laten maken. Daar heeft de winkel enorm veel ervaring in en ze helpen je graag met het bespreken van de mogelijkheden. Je kunt zelfs voor andere inbouwapparaten kiezen als de apparaten in de showroom niet naar wens zijn. De keuze in materialen en kleuren is natuurlijk en ook logischerwijs beperkter.

De keukens zijn compleet

Het is een groot voordeel dat je heel snel klaar bent als je voor showroom keukens kiest, want je koopt immers wat je ziet staan. Op een aantal aanpassingen na dan misschien. Maar je hebt eigenlijk voor een spotprijs een complete keuken en je hoeft niet lang na te denken over wat je wel of niet in je nieuwe keuken wilt hebben. In keuze ben je dus wel iets beperkt, maar daar is de prijs ook naar. Wil je toch de complete vrijheid in het samenstellen van een keuken? Dan moet je een nieuwe keuken kopen, want dan kun je volop kiezen uit mogelijkheden, kleuren en materialen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.