Je hebt het vast wel eens gezien of voorbij zien komen op sociale media of in een artikel, epoxy meubels. Vaak een houten meubel gevuld met een epoxylaag, waardoor het meubel geheel afgesloten is, maar je toch kunt kijken door de openingen in het materiaal. Het geeft een heel mooi effect. En het meubel wordt helemaal uniek.

Hoe wordt een epoxy meubel gemaakt?

Een epoxy meubel staat in elk interieur prachtig. Of het nu industrieel, strak of modern is. Het maakt niet uit. Deze meubels zijn prachtig door onder andere het handwerk wat vaak nodig is bij epoxy. Elke epoxy tafel of kast heeft een uniek stuk hout, waardoor de epoxy een andere vorm aanneemt. Daarnaast heb je ook verschillende epoxy kleuren. Wat ook weer de sfeer van een meubel bepaald. 

Waarom een epoxy?

Epoxy wordt veel gebruikt voor het beschermen van je favoriete meubels. Het is een soort hars wat lijkt op plastic-achtig materiaal. Het materiaal heeft weinig onderhoud nodig, waardoor het ideaal is voor meubels, maar ook vloeren. Een tafel of kast wordt ook beschermt tegen Uv-stralen, wat er weer voor zorgt dat het meubel mooi van kleur blijft. Epoxy kan trouwens op vele materialen hechten, waaronder hout, metaal, aluminium, polyester en beton.

Epoxy tafel kopen

Epoxy meubels zijn niet meer weg te denken in ons Nederlands interieur. Vooral epoxy tafels en salontafels zijn erg populair.  Epoxy is goed te combineren met houtsoorten zoals eiken-, walnoten en populierenhout. Wil je graag een epoxy tafel kopen? Kijk dan ook eens naar de mogelijkheid om het op maat te laten maken. Epoxy tafels zijn al erg uniek, maar zelf een unieke tafel ontwerpen is natuurlijk helemaal geweldig. Er is keuze uit verschillende houtsoorten, maten en verschillende kleuren epoxy. Je hebt meerdere webshop en winkels die het aanbieden, dus neem eens een kijken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.