Giethoorn is een idyllisch dorpje in de kop van Overijssel, dat bekend staat om zijn prachtige grachten en bruggetjes. Het wordt ook wel het Venetië van het Noorden genoemd. Het beste wat je kunt doen om dit dorpje te verkennen, is door een bootje te huren. Giethoorn bootje huren is een activiteit die je niet mag missen tijdens een bezoek aan dit schilderachtige dorpje. In deze blog vertellen we je alles wat je moet weten over Giethoorn bootje huren en de Punterwerf.

Giethoorn bootje huren: de mogelijkheden

Er zijn verschillende mogelijkheden om een bootje te huren in Giethoorn. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een fluisterboot, een elektrische sloep of een punter. Een fluisterboot is een bootje dat wordt aangedreven door een elektromotor. Het grote voordeel hiervan is dat je geen last hebt van het geluid van een benzinemotor. Een elektrische sloep is iets groter dan een fluisterboot en biedt meer ruimte. Een punter is een traditionele boot die wordt voortgeduwd met een lange stok. Dit is de meest authentieke manier om Giethoorn te verkennen.

De Punterwerf: waar traditionele punterboten worden gemaakt

Als je kiest voor een punter, dan is het zeker de moeite waard om een bezoek te brengen aan de Punterwerf. Dit is een werf waar traditionele punterboten worden gemaakt en gerestaureerd. Hier kun je zien hoe vakmensen deze boten met de hand maken en kun je meer leren over de geschiedenis van de punter. Het is een unieke ervaring om te zien hoe deze boten worden gemaakt en het geeft je een nog groter respect voor dit ambacht.

Giethoorn bootje huren: tips en tricks

Als je een bootje huurt in Giethoorn, zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Zo is het belangrijk om te weten dat er in Giethoorn veel bruggetjes zijn. Zorg er daarom voor dat je niet te hoog gaat zitten in je bootje, anders kun je niet onder de bruggetjes door. Daarnaast is het belangrijk om te weten dat er in Giethoorn veel smalle grachten zijn. Houd daarom altijd rekening met tegenliggers en geef elkaar de ruimte. Tot slot is het belangrijk om te weten dat er in Giethoorn veel eenden en andere watervogels zijn. Voer deze dieren niet, want dat is slecht voor hun gezondheid.

Giethoorn bootje huren: de mooiste routes

Als je een bootje huurt in Giethoorn, zijn er verschillende routes die je kunt nemen. Een van de mooiste routes is de route door het natuurgebied de Wieden. Hier kun je genieten van de prachtige natuur en de rustige omgeving. Een andere mooie route is de route door het dorp zelf. Hier kun je de idyllische huisjes en bruggetjes van Giethoorn bewonderen. Tot slot is er nog de route door het waterdorp Belt-Schutsloot. Dit dorpje ligt op ongeveer 20 minuten varen van Giethoorn en is zeker de moeite waard om te bezoeken.

Giethoorn bootje huren: een ervaring om nooit te vergeten

Giethoorn bootje huren is een ervaring die je nooit meer zult vergeten. Het is de perfecte manier om dit prachtige dorpje te verkennen en te genieten van de rust en de natuur. Of je nu kiest voor een fluisterboot, een elektrische sloep of een traditionele punter, Giethoorn bootje huren is een activiteit die je niet mag missen tijdens een bezoek aan dit schilderachtige dorpje. Vergeet vooral niet om een bezoek te brengen aan de Punterwerf en te genieten van de prachtige routes die Giethoorn te bieden heeft.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.