Een goed georganiseerd magazijn kan een enorm verschil maken voor je bedrijf. Het helpt je niet alleen geld te besparen op opslagkosten, maar het minimaliseert ook het risico op schade aan je producten en zorgt ervoor dat ze gemakkelijk toegankelijk zijn wanneer dat nodig is.

Gebruik palletstellingen

Een pallet stelling wordt gebruikt om grote en omvangrijke artikelen op te slaan. Van meubels tot apparaten, pallets kunnen bijna alles opslaan wat je nodig heb. Je hebt verschillende opties als het gaat om het kiezen van een palletstelling. De meest voorkomende soorten van dit type apparatuur zijn gemaakt van hout of staal. Hoewel hout het voordeel heeft dat het goedkoper is dan staal, heeft het ook enkele nadelen, waaronder dat het minder duurzaam is en frequent onderhoud nodig heeft. Als je bedrijf items opslaat die zwaar zijn of scherpe randen hebben, zoals glas, dan is staal wellicht de betere keuze.

Investeer in opbergbakken

Opbergbakken zoals die van Begra zijn een goedkope en effectieve manier om grote spullen te ordenen. Bewaar artikelen van vergelijkbare grootte in dezelfde bak, gebruik een deksel om je artikelen veilig te bewaren en label de inhoud van elke bak. Je kunt deze labels ook zelf maken met een gewone stift. Zorg ervoor dat je aan beide zijden schrijft, zodat je ze niet per ongeluk kwijt raakt als je ooit je magazijn moet reorganiseren.

Groepeer items om je opslagruimte te maximaliseren

Groepeer artikelen op grootte, gewicht of gebruik. Als alle dozen op één plank even groot zijn en vergelijkbare items bevatten, groepeer ze dan. Zo nemen ze minder ruimte in beslag en zijn ze makkelijk te vinden als iemand er een nodig heeft. Groepeer items die samen in hetzelfde gebied worden gebruikt. Als mensen specifieke benodigdheden nodig hebben voor hun werk, bewaar die benodigdheden dan binnen handbereik in de buurt van waar ze zullen worden gebruikt.

Gebruik kleurcodes voor omvangrijke artikelen

Kleurcodering is een van de gemakkelijkste manieren om je magazijn te organiseren en de voorraad bij te houden. Het is ook een geweldige manier om ervoor te zorgen dat items niet zoek raken of verloren gaan. Dit kan gebeuren met omvangrijke items, vooral wanneer er meerdere mensen in dezelfde ruimte werken. Om kleurcodering effectief te gebruiken, moet je een systeem kiezen dat voor iedereen gemakkelijk te onthouden en te begrijpen is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.