Wanneer je een andere fiets gaat aanschaffen kun je kiezen voor een nieuw- of een gebruikt model. Nieuwe fietsen kun je helemaal naar wens samenstellen, maar een tweedehands fiets is een stuk goedkoper en daarom vaak ook aantrekkelijker. We leggen je graag het verschil uit zodat jij weloverwogen een keus kunt maken. 

Nieuw model fiets

Als je op zoek bent naar een nieuwe fiets, dan zijn er veel verschillende opties om uit te kiezen. Je kunt ervoor kiezen om een nieuwe fiets te kopen bij een fietsenwinkel of online, waar je de mogelijkheid hebt om zelf de kleur, maat en functies te kiezen. Een nieuwe fiets heeft als voordeel dat je deze helemaal naar jouw wensen kunt samenstellen en dat je zeker weet dat er geen verborgen gebreken zijn. Ook krijg je vaak garantie op de fiets, wat betekent dat je gedekt bent in het geval van problemen.

Een gebruikte fiets

Als je liever wat geld bespaart en op zoek bent naar een goede deal, dan kan een tweedehands fiets een goede optie zijn. Tweedehands fietsen zijn vaak goedkoper dan nieuwe fietsen en kunnen in een goede staat verkeren. Zorg er natuurlijk wel voor dat jij deze uitgebreid controleert en een proefrit maakt. Bij het kopen van een tweedehands fiets is het wel belangrijk om extra aandacht te besteden aan de staat van de fiets. Een tweedehands fiets kan bijvoorbeeld verborgen gebreken hebben of versleten onderdelen, wat extra onderhoudskosten met zich mee kan brengen. Het is daarom verstandig om dit al binnen je budget te rekenen, zodat je nooit voor onverwachte verrassingen komt te staan. 

Een nadeel van tweedehands fietsen is dat je minder keuze hebt dan bij het kopen van een nieuwe fiets. Bovendien heb je geen garantie op de fiets en is er een risico dat je verborgen gebreken tegenkomt. Daarom is het belangrijk om de fiets grondig te inspecteren voordat je hem koopt. Mocht je daar geen ervaring hebben kun je overwegen om iemand mee te nemen of de verkoper te vragen of je de tweewieler mag laten controleren door een fietsenmaker in de buurt. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.