In het bijzonder de Coronapandemie heeft duidelijk gemaakt hoe interessant het kan zijn om de beschikking te hebben over een eigen vakantie-accommodatie. Het hoeft daarbij nog niet eens te gaan over een echte vakantiewoning, maar wat bijvoorbeeld ook te denken van een stacaravan? Voor heel wat mensen geldt dat ze deze laatste aanschaffen omdat ze over een vrij toegankelijk prijskaartje beschikt. Ben jij hetzelfde van plan en zou je graag dan ook meteen willen kiezen voor je stacaravan verzekeren? Dan is het de moeite waard om verder de onderstaande informatie door te nemen.

Hoe kan je een stacaravan verzekeren? 

Sta je op het punt om over te gaan tot je stacaravan verzekeren? Dan zal je in eerste instantie willen weten op welke manier je dat nu precies kan doen. Hierbij is het van belang om er rekening mee te houden dat je op verschillende manieren je stacaravan kan verzekeren. In eerste instantie dien je bijvoorbeeld aandacht te besteden aan het verzekeren van de constructie op zich. Daarnaast is het echter ook van belang om stil te blijven staan bij de inboedel van de stacaravan. Deze laatste mag zeker niet worden onderschat, want ook daar hangt een behoorlijke waarde aan vast.

Hoe druk je de kosten van een dergelijke verzekering?

Wil je graag je stacaravan verzekeren? Dan spreekt het voor zich dat je in ruil daarvoor altijd een bepaalde verzekeringspremie zal moeten betalen. Veel mensen vrezen de hoogte van deze premie. Dat is natuurlijk in eerste instantie best begrijpelijk, maar eigenlijk tegelijkertijd helemaal niet terecht. Het laten verzekeren van een stacaravan hoeft dan ook in de praktijk helemaal niet zoveel geld te kosten. Enkele manieren op de kosten van deze verzekering te drukken zijn alvast de volgende:

  1. Vergelijk goed de stacaravanverzekeringen tussen verschillende verzekeraars;
  2. Tracht de verzekering in een soort van bundel op te laten nemen; 
  3. Vermijd het afsluiten van dekkingen die je helemaal niet nodig hebt; 

Let wel op, besparen op je stacaravan verzekeren is zeker mogelijk, maar je dient er uiteraard wel rekening mee te houden dat het nooit een goed idee is om daarvoor te snoeien in de dekkingen. Op deze manier kan je bij een bepaald schadegeval immers mogelijk alsnog achter het net vissen.

Stacaravan verzekeren altijd meer dan het overwegen waard!

Een stacaravan verzekeren is niet bij wet verplicht. Indien je er op een bepaald ogenblik voor kiest om een dergelijke stacaravan aan te schaffen zal je dan ook tot de vaststelling komen dat je als eigenaar volledig zelf kan bepalen of je deze gaat laten verzekeren of niet. Kies je er uiteindelijk voor om dat niet te doen? Dan loop je daarmee wel een ontzettend groot risico. Het is dan ook van cruciaal belang om altijd voor jezelf te bepalen of je wel bereid bent om dat risico te lopen en er vooral ook de financiële gevolgen van te dragen. Wil jij dus met andere woorden in de praktijk niet geconfronteerd worden met slapeloze nachten omdat er mogelijk schade zou kunnen ontstaan aan je stacaravan? Dan is het altijd meer dan een aanrader om deze passend te laten verzekeren. 

Heb je naast een stacaravan ook nog een chalet? Dan is het ook handig om een chaletverzekering af te sluiten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.