Veel mensen hebben de olifant als hun lievelingsdier. Dat komt vaak doordat mensen de olifant een prachtig dier vinden met die grote oren en de slurf. Daarnaast is de olifant ook een erg wijs dier, wat ook een reden is voor mensen om het dier als hun favoriet te beschouwen. De olifant leeft in verschillende delen van de wereld, waaronder Afrika en Azië. Er zijn ook twee bekende soorten olifanten: de Afrikaanse olifant en de Aziatische olifant. In Afrika zal je niet gauw een Aziatische olifant tegenkomen en dat is andersom ook het geval. In deze tekst lees je precies wat het verschil is tussen de twee soorten olifanten.

Het verschil tussen de Afrikaanse en Aziatische olifant

Het grootste verschil tussen een Afrikaanse en Aziatische olifant is hun grootte. Afrikaanse olifanten zijn vaak een stuk groter dan de Aziatische olifanten. De Afrikaanse olifant is namelijk het grootste landdier dat op dit moment op de aarde rondloopt! Door het grote formaat van deze olifant eten deze dieren ook veel meer dan de olifanten in Azië. Omdat veel Afrikaanse landen erg warm en droog zijn, drinkt de Afrikaanse olifant ook veel meer dan de Aziatische olifant. Aziatische landen waar de Aziatische olifant voorkomt zijn Nepal, India en Thailand. De olifanten leven hier voornamelijk oerwouden die dichtbegroeid zijn. In Afrika leven de olifanten op de savanne.

Olifanten in dierentuinen

Sinds Europeanen zijn gaan wereldreizen in de afgelopen eeuwen kwamen zij ook in contact met de twee soorten olifanten. De Europeanen waren hier zo van onder de indruk dat ze naast specerijen en ander voedsel ook olifanten mee terug namen naar hun thuisland. Deze dieren werden vervolgens tentoongesteld aan de andere landgenoten. Deze mensen hadden namelijk nog nooit zo’n groot dier in het echt gezien. Tegenwoordig is het nog steeds mogelijk om de grote dieren van dichtbij te zien. In Nederland kan dat bijvoorbeeld in de vele dierentuinen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.