Kos is een prachtig Grieks eiland in de Egeïsche Zee, vlak voor de kust van Turkije. Het eiland is vernoemd naar de Griekse godin van de vruchtbaarheid, Kos, en heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de oudheid. Een van de beroemdste inwoners van Kos was Hippocrates, de vader van de moderne geneeskunde, die hier werd geboren in 460 voor Christus. Het eiland staat bekend om zijn prachtige stranden, kristalheldere wateren en rijke culturele erfgoed.

Beleef Kos vanaf het water

Als je Kos bezoekt, mag een bezoek aan de prachtige kustlijn niet ontbreken. Het huren van een boot vanaf Kos is een geweldige manier om het eiland vanuit een nieuw perspectief te zien en de verborgen baaien en afgelegen stranden te ontdekken die anders moeilijk te bereiken zijn. Tubber biedt een ruime keuze aan boten die je kunt huren om Kos te ontdekken en te genieten van de prachtige wateren rondom het eiland.

Ontdek de bezienswaardigheden van Kos

Kos heeft veel te bieden, zowel op als naast het water. De stad Kos heeft een prachtig oud centrum met smalle straatjes, schilderachtige pleinen en historische gebouwen. De beroemde plataan van Hippocrates, waar Hippocrates les gaf in de geneeskunde, staat nog steeds in het centrum van de stad. Andere hoogtepunten zijn de Romeinse ruïnes van de Agora, de Romeinse baden en de tempel van Asklepios, de god van de geneeskunde.

Als je van de natuur houdt, mag je het prachtige Asclepeion niet missen. Het is een van de belangrijkste archeologische vindplaatsen van het eiland en was een oude gezondheidszorgfaciliteit die gewijd was aan de god van de geneeskunde. Het is een rustige plek met een prachtig uitzicht over de zee en de omgeving.

Geniet van de zon en de zee

Een van de grootste trekpleisters van Kos zijn de prachtige stranden en de kristalheldere wateren. Tigaki Beach is een van de populairste stranden van Kos en biedt kilometers aan wit zandstrand en ondiep water, ideaal voor gezinnen met kinderen. Voor degenen die op zoek zijn naar wat meer avontuur, zijn er tal van watersportmogelijkheden, zoals windsurfen, kitesurfen en jetskiën.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.