Ben jij al druk bezig met het plannen van de aankomende zomervakantie? Veel Nederlanders gaan op vakantie in Europa en kiezen daarbij voor landen als Spanje, Italië en Frankrijk. De zomers in Nederland zijn niet altijd verzekerd van goed weer, vandaar dat velen naar het zuiden trekken. In de Franse rivièra is het in juli en augustus namelijk altijd wel lekker weer. Toch kan je ook een keer je grenzen verleggen door naar minder gekozen landen in Europa op vakantie te gaan. In deze tekst worden twee mogelijke reizen besproken.

Een week vertoeven op IJsland

IJsland is een land zonder buurlanden, doordat het een eiland is. Het grenst aan de IJslandse zee en behoort tot Scandinavië. Andere Scandinavische landen zijn Denemarken, Noorwegen, Zweden en Finland. In de winter kan je maar weinig van IJsland zien doordat de zon er pas laat opkomt en alweer vroeg ondergaat. Dagen met zes uurtjes zon op een dag zijn daar heel normaal! Als je er echt op uit wil trekken, kan je het beste in de zomer naar IJsland gaan. Dan krijg je veel meer uren zon en heb je de tijd om te genieten van de prachtige natuur in het land. Natuurlijk kan je een tripje naar de Blue Lagoon niet overslaan tijdens je vakantie op IJsland.

Treinreis door de Balkan

Balkan is het schiereiland dat zich voornamelijk bevindt in het gedeelte waar voorheen Joegoslavië was. Tegenwoordig behoren delen van Slovenië, Kroatië, Bosnië en Herzegovina, Noord-Macedonië, Albanië, Kosovo, Montenegro, Servië, Griekenland, Albanië, Bulgarije en zelfs Turkije tot de Balkan. Dit gebied levert de ideale gelegenheid voor een prachtige treinreis. Begin in Slovenië en eindig in Griekenland of Turkije. Deze vakantie door Europa is meteen een mooie manier om je landenlijstje flink uit te breiden. Als je alle genoemde landen bezoekt, kan je namelijk twaalf landen toevoegen! De droom voor elke reiziger.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.