Als hardloper stel je jezelf veel doelen. Het ultieme doel voor veel sporters is het uitlopen van een marathon. Er zijn een groot aantal marathons om uit te kiezen en je hebt meerdere mogelijkheden om een keuze uit te maken. Een van de marathons is de Marathon des Sables. Maar waarom is dit dan de ultieme marathon? En wat staat er allemaal op jouw paklijst voor de marathon? Onderstaande informatie brengt jou overal van op de hoogte. 

Een lange marathon met obstakels

De Marathon des Sables is een marathon die gehouden wordt in de woestijn van Zuid-Marokko. Het is een van de zwaarste tochten ter wereld en daarom een van de redenen waarom veel sporters deze marathon als doel stellen voor hun training. Het is een zesdaagse ultraloop van 254 kilometer, wat dus veel van het lichaam eist. De zes etappes leg je af met jouw eigen spullen en op jouw eigen tempo en je loopt tegen een groot aantal obstakels aan. 

Enkele benodigdheden voor de marathon 

Bij de Marathon des Sables moet je jouw eigen spullen meenemen in een rugzak. Denk hierbij als eerste aan eten en drinken. Het is belangrijk dat je voldoende etenswaren en drinken meeneemt, omdat er in de woestijn niets te vinden is. Ook heb je te maken met temperaturen die sterk uiteenlopen gedurende de dag en nacht. Je moet daarom ook kleding meenemen die hier goed op aansluit. Ook een slaapzak is belangrijk om bij je te dragen. Extra drinken en een tent zijn geregeld door de organisatie. 

Goede voorbereidingen voor de marathon

Het uitlopen van de marathon kan ook jouw ultieme droom zijn. Je moet er daarom voor zorgen dat je overal op voorbereid bent. Zowel voor de trainingen als de marathon zelf moet je de beste sportkleding en schoenen aanschaffen. De hoogwaardige kwaliteit kan jouw sportprestaties verbeteren en helpen om ongemakken en blessures te voorkomen. Door iedere dag nieuwe doelen te stellen kan het zomaar zijn dat je binnen een aantal jaren aan de startlijn staat in Zuid-Marokko en streeft naar de finish. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.