Voor heel wat mensen in Nederland geldt dat ze er op een bepaald moment in hun leven voor kiezen om een ooglid correctie uit te laten voeren. Voor een dergelijke behandeling geldt dat ze zorgt voor het verdwijnen van verschillende klachten. Het kan hierbij dan onder meer gaan om hangende oogleden, maar ook om vervelende wallen onder de ogen. Ook voor laagstaande wenkbrauwen evenals voor een oude en vermoeide uitstraling geldt dat een dergelijke behandeling een belangrijke meerwaarde kan realiseren. Speel jij ook met het idee om een dergelijke behandeling te ondergaan, maar wil je hier eerst nog even wat meer over ontdekken? Blijf dan zeker verder lezen! 

Wat is een ooglid correctie?

In het geval van een ooglid correctie wordt ervoor gekozen om het teveel aan huid te verwijderen. Dit kan eventueel gecombineerd worden met het verwijderen van het overtollig vetweefsel. Het gaat hierbij om een relatief bescheiden ingreep die in de praktijk 30 à 45 minuten tijd in beslag neemt. Omwille van het feit dat de behandeling poliklinisch wordt gedaan is het zo dat er mensen meteen na afloop van de behandeling terug naar huis kunnen keren. 

Na afloop van een ooglid correctie kan er vastgesteld worden dat mensen er doorgaans een flink stuk jonger beginnen uit te zien. Bovendien is het zo dat ze ook kunnen rekenen op een frisse blik. Daarnaast geldt voor verschillende klachten dat ze ook terug tot het verleden behoren. Denk hierbij onder meer aan vermoeide ogen. Het is in ieder geval niet voor niets dat een ooglid correctie wereldwijd tot één van de vaakst uitgevoerde cosmetische ingrepen wordt gerekend.

Wat gebeurt er na afloop van de ingreep van een ooglid correctie?

Wanneer de ingreep achter de rug is zal je tot de vaststelling komen dat de hechtingen na 5 à 7 dagen verwijderd zullen worden. Vanaf dan is het mogelijk om terug de normale activiteiten te hernemen. Je dient wel nog rekening te houden met de onderstaande zaken: 

  • Hou rekening met het opduiken van blauwe plekken na de eerste dagen na de operatie; 
  • Slaap de eerste dagen bij voorkeur half rechtop zodat zwelling en bloeduitstortingen tegen kunnen worden gegaan;
  • Het wordt aangeraden om de eerste week na afloop van de ingreep gebruik te maken van oogdruppels evenals een zalf ’s nachts;

In principe is het zo dat de meeste mensen na het ondergaan van een ooglid correctie niet veel problemen of last ervaren. Dit gezegd hebbende kan rekening houden met de bovenstaande zaken er in de praktijk wel voor zorgen dat die mogelijke last nog beter voorkomen kan worden. 

Kan je de kosten van deze behandeling indekken in de zorgverzekering?

De populariteit van de ooglid correctie als behandeling zorgt er in de praktijk voor dat veel mensen zich eveneens de vraag stellen of deze behandeling ingedekt kan worden in de zorgverzekering of niet. Dat is op zich mogelijk, alleen is het van belang om er aandacht aan te besteden dat hier behoorlijk strikte eisen voor gelden. Controleer altijd even grondig de actuele eisen op dit vlak zodat je voor jezelf kan bepalen of deze behandeling in jouw situatie kan worden ingedekt door de basisverzekering of niet. Dit geldt overigens ook voor mogelijke aanvullende zorgverzekeringen. Wil je nog wat anders laten doen? Dan kan een facelift iets voor je zijn!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.