Wanneer de ingreep achter de rug is zal je tot de vaststelling komen dat de hechtingen na 5 à 7 dagen verwijderd zullen worden. Vanaf dan is het mogelijk om terug de normale activiteiten te hernemen. Je dient wel nog rekening te houden met de onderstaande zaken: 

  • Hou rekening met het opduiken van blauwe plekken na de eerste dagen na de operatie; 
  • Slaap de eerste dagen bij voorkeur half rechtop zodat zwelling en bloeduitstortingen tegen kunnen worden gegaan;
  • Het wordt aangeraden om de eerste week na afloop van de ingreep gebruik te maken van oogdruppels evenals een zalf ’s nachts;

In principe is het zo dat de meeste mensen na het ondergaan van een ooglid correctie niet veel problemen of last ervaren. Dit gezegd hebbende kan rekening houden met de bovenstaande zaken er in de praktijk wel voor zorgen dat die mogelijke last nog beter voorkomen kan worden. 

Kan je de kosten van deze behandeling indekken in de zorgverzekering?

De populariteit van de ooglid correctie als behandeling zorgt er in de praktijk voor dat veel mensen zich eveneens de vraag stellen of deze behandeling ingedekt kan worden in de zorgverzekering of niet. Dat is op zich mogelijk, alleen is het van belang om er aandacht aan te besteden dat hier behoorlijk strikte eisen voor gelden. Controleer altijd even grondig de actuele eisen op dit vlak zodat je voor jezelf kan bepalen of deze behandeling in jouw situatie kan worden ingedekt door de basisverzekering of niet. Dit geldt overigens ook voor mogelijke aanvullende zorgverzekeringen. Wil je nog wat anders laten doen? Dan kan een facelift iets voor je zijn!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.