Na het afronden van een IT-studie zijn er veel beroepen mogelijk. De vraag naar technologische experts is groot, en IT-afgestudeerden hebben daarom een grote keuze aan banen. We geven je uitleg over vijf verschillende beroepen die je kunt uitoefenen na het behalen van je IT-diploma. Ook laten we je zien wat je kunt verwachten en hoeveel je kunt verdienen in deze IT-functies.

Beroepen na IT-studie

Bij de website https://www.fresh-minds.nl/ kun je bekijken welke beroepen er allemaal mogelijk zijn als IT-afgestudeerde. Er zijn veel vacatures beschikbaar met verschillende beroepen die je na je IT-studie kunt doen. Omdat de vraag binnen de IT-branche zo groot is, is het zelfs ook vaak mogelijk om een open sollicitatie te sturen. Onderstaande beroepen geven je inzicht over de mogelijkheden.

#1 BI Consultant

Je kunt bijvoorbeeld voor een beroep kiezen als BI Consultant. Business Intelligence (BI) Consultants helpen organisaties om datagedreven beslissingen te nemen. Jij verzamelt en analyseert data, en zorgt ervoor dat de data kan worden ingezet voor het bedrijf. Je laat dus data en business naadloos op elkaar aansluiten. Om de data goed over te brengen maak je het visueel. Hierdoor maak je de data makkelijk te begrijpen, waardoor de leidinggevenden kunnen zien welke strategische keuzes ze moeten maken. 

#2 Data engineer

Een ander beroep dat je na je IT-studie kunt kiezen, is Data Engineer. Data Engineers zijn verantwoordelijk voor het ontwerpen en onderhouden van gegevensarchitecturen en databasesystemen. Ze zorgen ervoor dat gegevens veilig en toegankelijk zijn voor analyse. Door de structuur die de data engineer ontwerpt, kan er data worden verzameld en kunnen er uiteindelijk analyses worden uitgevoerd. Ze houden rekening met schaalbaarheid en zorgen ervoor dat onderdelen geautomatiseerd worden.

#3 Data scientist

Ook kun je na je IT-studie als Data Scientist aan de slag. Data Scientists analyseren en interpreteren complexe gegevens om inzichten te genereren. Ze gebruiken statistische en machine learning-technieken om trends en patronen te ontdekken. Hiermee kunnen voorspellingen worden gedaan. Door hun expertise in programmeren en data-analyse helpen ze organisaties om geïnformeerde beslissingen te nemen. Ze werken nauw samen met Data Engineers om toegang te krijgen tot de benodigde gegevens. Wat is dan het verschil met een BI Consultant? De consultant richt zich voornamelijk op het presenteren van gegevens om zakelijke gebruikers te informeren en te ondersteunen bij dagelijkse beslissingen. Een data scientist doet juist vooral diepgaande analyses.

#4 Python Engineer

Kies je voor een baan als Python Engineer, dan ontwikkel je softwaretoepassingen met Python. Deze programmeertaal wordt veel gebruikt omdat het simpel, maar toch veelzijdig is. Python Engineers werken aan verschillende projecten, waaronder webontwikkeling, automatiseringsscripts en data-analysetools. Ze schrijven de code op een efficiënte manier. Vervolgens testen en onderhouden ze de code om op die manier betrouwbare software te leveren.

#5 .NET Engineer

.NET Engineers bouwen applicaties met het Microsoft .NET-framework. Dit varieert van web- en desktopapplicaties tot mobiele apps en andere softwareoplossingen. Ze gebruiken programmeertalen zoals C# en F# en zorgen voor de ontwikkeling, implementatie en prestaties van de software. Net zoals de Python Engineers, zorgen .Net Engineers ook voor schone en efficiënte code. Je werkt aan betrouwbare en snelle oplossingen. De vraag naar .NET Engineers is relatief groot, aangezien bedrijven zich steeds meer richten op het ontwikkelen van moderne en schaalbare softwareoplossingen om te voldoen aan de behoeften van gebruikers.

Wat verdien je met een baan in de IT?

Je kunt uitkomen op een salaris van 8-10K bruto per maand, afhankelijk van je functie. Ga je werken bij Fresh Minds, dan kun je zelf kiezen welke projecten je gaat doen. Zo kun je precies de opdrachten uitkiezen die jij het leukste vindt om te doen. En mocht je je net niet kunnen vinden in bovenstaande beroepen, dan is een open sollicitatie altijd mogelijk. Zeker in de IT-branche.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.