Er zijn veel mensen die fulltime in de horeca werken, net als dat er veel studenten zijn die dit parttime naast hun studie doen. Voordat je besluit om in de horeca te werken, is het handig om te weten waar horeca voor staat. De afkorting betekent namelijk: hotel, restaurant, café. Met deze afkorting worden alle verschillende soorten eet- en drinkgelegenheden bedoeld. In een hotel kan je namelijk niet alleen slapen, maar je kan er vaak ook ontbijten in de ochtend, lunchen in de middag, dineren in de avond en een drankje doen als het later op de avond is. Wanneer je werkt in de horeca van een hotel mag je vaak bij al deze verschillende gelegenheden helpen.

Restaurant als onderdeel van horeca

Het tweede onderdeel van de horeca is het restaurant. Er zijn in Nederland enorm veel restaurants waar je heen kan gaan. Al deze restaurants hebben hun eigen specialiteit. Zo zijn er restaurants die alleen Italiaanse gerechten serveren, maar er zijn ook restaurants die specifiek gericht zijn op vegetariërs of veganisten. Vooral in de grote steden van het land komen er veel meer restaurants die geen vlees meer serveren of die alles vegan serveren. Zo is er voor iedereen altijd wel een geschikt restaurant om een avondje heen te gaan voor een heerlijk diner.

Werken in een café

Ook een café behoort tot de horeca. In tegenstelling tot een hotel en restaurant kan je hier vaak geen hele maaltijd in de avond nuttigen. In een café kan je vaak goed terecht voor een lekker kopje koffie of een lekkere bak thee. Daarnaast serveert een café vaak de lekkerste lunch. Ga voor een heerlijk broodje of een warme kop soep. Er zijn ook allerlei verschillende soorten cafés waar je heen kan gaan. Zo is de een meer gericht op een lekker taartje tussen de middag, terwijl de ander gespecialiseerd is in het serveren van de allerbeste koffie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.