Gasten die jouw restaurant of bar binnenkomen met een glimlach en deze ook weer verlaten met een glimlach: dat wil natuurlijk iedereen. Gelukkig kunnen een aantal tips je hierbij helpen. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om jouw gasten unieke gerechten en drankjes te serveren, waar ze zeker een tweede keer voor willen terugkomen. Denk bijvoorbeeld aan unieke cocktails. Hoe je de meest originele cocktails shaket en serveert, lees je hieronder.

Vind de cocktailshaker die bij jou past

Een cocktail is geen echte cocktail als er geen cocktail shaker aan te pas komt. Een cocktailshaker gebruik je om de verschillende dranken en ingrediënten door elkaar te shaken, zodat er uiteindelijk een lekker drankje ontstaat. Het is overigens wel belangrijk om de juiste cocktailshaker te gebruiken. Er bestaan namelijk meerdere cocktailshakers, zoals de boston shaker, cobble shaker en de tin-on-tin shakers. Eigenlijk wordt de boston shaker altijd gebruikt door bartenders: deze bestaat uit twee verschillende delen die je bovenop elkaar kunt zetten. 

Serveer de cocktail in een bijpassend glas

De cocktail is geshaket: check! Nu is het tijd om een mooi, bijpassend glas te vinden waar je de cocktail in kunt serveren. Maar naast dat het een mooi glas moet zijn, moet het glas ook praktisch zijn. De gast moet het glas prettig kunnen vasthouden en de voet moet stevig genoeg zijn. Je wil natuurlijk niet dat de cocktail staat te wankelen. Gelukkig heb je al deze problemen niet wanneer je jouw cocktails serveert in champagne coupe glazen. Huh, champagne; het was toch een cocktail? Klopt! Champagne coupe glazen zijn normaal gesproken bedoeld om champagne in te serveren, maar sinds de laatste tijd zijn het ook perfecte glazen om jouw geshakete cocktail in te schenken.

Maak er een feestje van

Nu is het tijd voor de finishing touch van de cocktail. Deze finishing touch zorgt ervoor dat jouw gasten worden verrast. En dat is nou nét de bedoeling, want je wil dat de gasten jouw zaak verlaten met een glimlach en opnieuw terugkomen. Maak van de cocktail een feestje door aan de kleinste details te denken. Wat dacht je van stukjes fruit aan de rand van het glas, een paar takjes munt en een vrolijk rietje? Ook kun je het glas dippen in suiker zodat er een suikerrandje ontstaat. Maak de cocktail af door er wat eetbare bloemen in te leggen. Maak de cocktail ‘fotowaardig’, zodat de gasten jouw cocktail weer kunnen delen op de socials.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.